Het Orkest

Excelsior-3

 

Het (grote) orkest bestaat momenteel uit ongeveer 40 muzikanten en staat onder leiding van dirigent René de Jong. Het orkest speelt in harmoniebezetting met plaats voor klarinet, (alt-/tenor/bariton)saxofoon, hobo, fagot, piccolo, dwarsfluit, hoorn, trompet, trombone, euphonium, bassen en divers slagwerk. Om in het orkest te mogen spelen is een A-diploma of een gelijkwaardig niveau vereist.

Optredens

Het orkest verzorgt diverse concerten, treedt op bij speciale gelegenheden en evenementen en doet mee aan festivals en concoursen. De belangrijkste voorbeelden zijn het Voorjaarsconcert, Kerstconcert, Koningsdag, de herdenking op 4 mei, optredens in verzorgingshuizen en nog veel meer gelegenheden.

Repertoire

Het repertoire van Excelsior is zeer divers; van musical tot big bandmuziek en van pop tot klassiek. Op de repertoirepagina Groot Orkest is meer informatie te vinden over wat er op dit moment op de lessenaar staat.

Repetities

De repetities worden gehouden op dinsdagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur en vinden plaats in “Sporthal de Reiger” Zwanengat 10 te Vianen. Alleen op nationale feestdagen en de zomervakantie zijn wij er niet.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over het (grote) orkest van Excelsior? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of kom langs tijdens de repetitieavond.