Blokfluitklas

Wat heeft een blokfluit nu met een Harmonie Orkest te maken? Dat vraagt u zich vast af. Excelsior streeft er al jaren naar om muziek bij kinderen onder de aandacht te brengen, maar hoe pak je dit aan? De blokfluit is een uitermate geschikt instrument om noten te leren lezen en om de eerste beginselen van de muziek bij te brengen. Het instrument blaast makkelijk aan en is goed hanteerbaar voor kinderen.

Vanuit de vereniging is dan ook in 2008 het initiatief genomen om op twee basisscholen blokfluitlessen aan te bieden. Dit initiatief blijkt een groot succes. De leeftijd van de kinderen ligt tussen de zeven en tien jaar. Het uiteindelijke doel is natuurlijk, de kinderen zo enthousiast te maken voor muziek, dat zij van de blokfluit doorstromen naar een ander instrument, zoals bijvoorbeeld een klarinet of een saxofoon.

Blokfluitles en repertoire

Op elke maandag- en dinsdagmiddag wordt er aan kinderen blokfluitles gegeven. Zij krijgen les in notenschrift en natuurlijk hoe de blokfluit te bespelen. Om de lessen leuk te maken wordt er met verschillende methoden gewerkt die afgewisseld worden met leuke melodietjes. In de meeste gevallen kunnen de kinderen meespelen met een CD, zodat zij ook thuis alvast kunnen oefenen met het samenspelen.

Concerten

Natuurlijk horen deze kinderen echt bij de vereniging. Om de band tussen de blokfluitklas en de vereniging te versterken, neemt de blokfluitklas actief deel aan de concerten, die Excelsior geeft. Zo treden zij bijvoorbeeld ook op tijdens ons Voorjaarsconcert en Kerstconcert.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over het leerlingenorkest van Excelsior? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.