Opleiding

De jeugd is de toekomst van iedere vereniging en dus ook van een muziekvereniging als Excelsior. Daarom investeert Harmonie Orkest Excelsior in de opleiding van (jeugd) leden. Wij proberen zoveel mogelijk zelf de leden op te leiden, zodat de kosten laag blijven. Op dit moment worden er bijvoorbeeld al regulier lessen gegeven voor de dwarsfluit, klarinet en saxofoon. Mocht dit niet lukken, dan bekijken we samen wat de opties zijn. Daarnaast worden de leden begeleid bij het behalen van hun muziekexamen. Primair doel is het deelnemen aan de activiteiten van de vereniging. Daarom stimuleren wij de leerlingen dan ook om zo snel mogelijk mee te doen aan het leerlingenorkest. Want samen spelen in een orkest is veel leuker!

De lessen en kosten

Wanneer er interesse is in een instrument wordt er samen gekeken naar de mogelijkheden. Heb je een instrument gevonden die perfect bij je past en wil je les krijgen in dit instrument? Dan gaan we bekijken of er mogelijkheden zijn in het les krijgen. Als basis betaal je in ieder geval de lidmaatschapskosten. Voor meer informatie daarover kan je kijken op de informatiepagina ‘lid worden’. De lessen zijn €7,50 per maand, op basis van vier lessen per maand. Verder proberen wij natuurlijk de kosten zoveel mogelijk te beperken. Wij geloven dat muziek maken laagdrempelig moet zijn. Informeer daarom naar de mogelijkheden.

Het instrument

In de meeste gevallen kan je van de vereniging een instrument en toebehoren in bruikleen krijgen. Natuurlijk wordt er dan wel van je verwacht dat je zuinig met het instrument om gaat en deze goed onderhoudt.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de opleidingsmogelijkheden van Excelsior? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.