Harmonie Orkest Excelsior Vianen is opgericht op 29 september 1899. Het is daarmee de oudste vereniging binnen Vianen(gemeente Vijfheerenlanden).

Onze doelstelling is om samen op een goed niveau muziek maken. De ingestudeerde muziekwerken brengen we met veel plezier tijdens concerten ten gehore. We geven jaarlijks diverse concerten zowel in als buiten Vianen. Daarnaast doet de vereniging mee aan muziekconcoursen, festivals om het muzikale niveau omhoog te brengen en te toetsen.

Naast het samen musiceren, heeft het verenigingsaspect grote aandacht. Er worden diverse activiteiten voor de leden georganiseerd. Opvallend is dat onze leden een hele goede band met elkaar hebben en nieuwe leden zeer snel in de groep worden opgenomen.

Harmonie Orkest Excelsior Vianen verzorgt zelf opleidingen voor haar leden. Zo geven wij lessen op diverse instrumenten, hebben wij een leerlingenorkest en begeleiden wij onze leerlingen en leden bij het behalen van hun muziekexamen.

Kortom … een oude vereniging met een jong hart en leuke activiteiten. Op deze internetsite vindt u meer informatie over onze vereniging. Maar natuurlijk kunt u ook op dinsdagavond of bij een van onze concerten langskomen. Iedere dinsdagavond repeteren we van 19.30 - 22.00 uur in ons repetitiegebouw aan het Zwanegat in Vianen.